Garda Financiară va primi dreptul de a opri maşini, legitima persoane sau face anchete

Posted on Updated on

Citeam acum presa si am gasit o stire care ma facut sa-mi pun mainile in cap si sa ma gandesc daca sa mai ies sau nu pe strada;)):

Angajatii Gărzii Financiare îşi vor extinde drepturile şi vor putea să preia o parte din atrubuţiile ce revin acum poliţiei sau jandarmeriei.
Garda Financiară va primi dreptul de a opri maşini, legitima persoane sau face anchete

Asfel angajaţii acestei instituţii se vor transforma în super agenţi, cu atribuţii ce se vor extinde pe palierul mai multor organisme ale statului: vor putea să oprească maşinile pentru control, să legimiteze persoane, dar vor avea şi unele comptenţe de cercetare penală, cum ar fi administrarea dosarelor în cazurile suspecte de infracţuni economice, ce vor fi trimise instanţei sărind peste MAI. O iniţiativă comună a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) şi a MFP doreşte introducerea acestori măsuri pentru Garda Financiară, aflară în subordinea primeia. Preşedintele ANAF, Sorin Blejnar preciza că se doreşte şi introducerea inspecţiei fiscale parţiale asupra unei companii, ceea ce înseamnă că se va verifica doa o anumită perioadă, un anumit impozit sau doar segemente ale activităţii.  Finanţele negociază cu Ministerul de Interne pentru a fi creată o propunere legislativă în acest sens.

Parerea mea ar fi ca mai bine sa se concentreze asupra politiei, a jandarmeriei si a politiei comunitare. Nu  de alta dar decat 10 institutii incopetente mai bine 2 competente.

Poate pe cand voi ajunge la batranete si nu voi mai putea merge cu 70-90/h prin oras, sau sa trec pe rosu la calea ferata vom gasi o reforma adevarata in aceste institutii care ar trebui sa aibe puterea in stat dar dupa videoclipurile ce urmeaza mai bine ne-am face noi dreptate. Sa nu uitam si de subiectul “spaga” pe care nu mai am chef sa scriu cateva zeci de randuri pentru a-l dezvolta ca ma gandesc ca stiti si voi ce rol are.

Sau asa….

Mai multe nu am ce  sa zic imaginile spun totul

One thought on “Garda Financiară va primi dreptul de a opri maşini, legitima persoane sau face anchete

    lucisavu said:
    February 28, 2009 at 1:42 pm

    bine ai revenit 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s