Un “cuvant” care e pe buzele tinerilor hunedoreni “Emo”

Posted on Updated on

Un nou stil de viaţă adoptat şi de tinerii din judeţul Hunedoara este Stilul Emo, al tinerilor cu vârste cuprinse între 12 şi 16 ani care au acelaşi comportament, de neînţeleşi şi deprimaţi. Eu cel putin sunt in dezacord cu acest “sa-i spunem” stil de viata. Este o tampenie totala. Hop top avem ceva ce iese dintr-un anumit tipar gata suntem si noi un stil de viata. Eu as numi-o prostie.

De unde vine aceasta prostie? De la educatia pe care le-o ofera parintii. Nu sunt educati cum trebuie, apoi cel mai negativ lucru din viata unui copil e intenetul!!!, care pentru unii e un lucru bun, dar pentru copiii din ziua de azi, un dezastru. Sa nu intru prea mult in acest subiect deoarece vreau sa scriu in alta zi mai amanuntit. Sa vedem explicatia care am gasito pe siteul ce promoveaz acest sti de viata in Romania:

Emo-Kids

Termenul de “emo” vine de la “emotional” care ne poate duce, eventual, cu gandul la acele persoane ceva mai sensibile, afective, si usor de impresionat.
Emo” este, de fapt, starea pe care persoana ce se considera astfel o are datorita unor deceptii peste care nu a putut trece (in cazul unora) sau datorita simplului fapt ca “filmul a fost prea frumos pentru a se termina astfel” sau a unor versuri “ce deprima” (in cazul altora).
Cert este ca aceasta stare nu apare doar de dragul de a fi “emo” ci, dupa cum au demonstrat si unii specialisti in domeniul psihologiei, de pe urma unor traume ce au modificat modul de a gandi, de a actiona.

Cum se identifica un emo-kid?

De multe ori aceste persoane au tendita sa se urasca, sa se considere inferioare celorlaltor persoane, sa fie extrem de aspre cu ele insele, toate acestea, culminand, uneori, cu tentative de sinucidere.
Acesta stare se manifesta in perioada adolescentei, sau perioada critica, asa cum o denumesc specialistii, cand tinerii, incercand sa se regaseasca, au sansa sa se simta frustrati.

Scurt istoric al termenului:

La inceput (1985-1994) termenul de ‘emo’ era folosit in muzica, acesta fiind un subgen al rockului. Pe parcursul anilor, acest cuvant cunoaste un domeniu vast de intrebuintari.
Ascultatorii acestui gen de muzica au devenit ‘emo-kids’, felul in care se imbraca a devenit ‘emo-style’, felul in care se machiaza ‘emo make-up’ si presupun ca modul in care reactioneaza ‘emo-acting

Revin la ce ma deranjeaza pe mine cel mai mult. Cum e posibin ca un copil de 12 ani sa ajunga sa se gandeasca la sinucidere ,zic eu ca e foarte dur apoi la punerea in practica.

Gestul Andradei Mocanescu, o fata de 12 ani, din Bucuresti, care s-a aruncat in gol de la etajul 10, a adus in atentia opiniei publice misterioasa comunitate emo, a carei adepta era si tanara.

Am vazut o gramada de comentarii dar sincer parerea mea este ca acest “stil de viata” trebuie inlaturat si se poate foarte usor cu ajutorul unui pshiholog. Dar multi tineri considera ca mersul la acest pshiholog e un lucru rusinos. Acum astept si parerile voastre si am de gand la sfarsit sa pun headerul comunitatii emo din romania, care m-a dat iar putin de gandit si asa am ajuns la acst articol…

emo

2 thoughts on “Un “cuvant” care e pe buzele tinerilor hunedoreni “Emo”

  animaludemihnea said:
  May 19, 2008 at 3:19 am

  e al 12657849386514267881 lea post despre pe EMO pe care il citesc in ultima saptamana!. 🙂 vezi cata promovare i-a facut fetita aia nevinovata.

  lucisavu said:
  May 22, 2008 at 6:20 am

  nu mai scri nimic? 😦

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s